Utvecklingssamtal istället för medarbetarundersökning?

Nu går åter igen diskussionerna om nyttan av medarbetarundersökningar. Vad får man ut av dem och vad ger de egentligen? Resultaten blir liggande och uppföljningen blir bristfällig.

Och vilka slutsatser kan man dra? Många tar resultaten för en sanning/vetenskap, men där är det lätt att gå bet. Det är viktigt att sätta resultatet i ett sammanhang.

En chef som får låga resultat i sin grupp kan ha varit tvungen att genomföra olika nödvändiga förändringar, genomfört neddragningar eller kanske varit en tydlig chef. Det kan vara anledningen till ett lågt resultat, men det behöver inte betyda att chefen har gjort ett dåligt jobb. Men det kan det göra – det beror på.

Medarbetarna är inte heller ”statiska”. Nya medarbetare börjar och andra slutar och det kan påverka resultatet från ett år till ett annat.

Det händer saker under året som påverkar medarbetarnas upplevelser. De kanske utbildar sig eller har en jobbig situation hemma – eller bra, vilket kan påverka hur de uppfattar arbetssituationen.

Något annat som är ett problem är just hur olika personer tolkar olika ord och frågor. Hur den enskilde individen resonerar och funderar försvinner i mängden med alla andra.Utvecklingssamtal 1

Därför är det viktigaste för cheferna att ha en regelbunden dialog med sina medarbetare, om hur just hen har det och vad som är viktigt för hen.

Ta t.ex. påståendet ”Att ha stimulerande arbetsuppgifter”. Vad betyder det egentligen? Om vi inte orkar fråga, kommer vi inte få veta, utan dra våra egna slutsatser som chef eller HR-representanter.

Nyligen talade jag med en organisation som kallade dessa återkommande samtal mellan chef och medarbetare för ”Vitaminsamtal”. Det tyckte jag var ett bra uttryck för vad samtalen kan vara för chef och medarbetare.

En av de viktigaste pusselbitarna för att få motiverade och engagerade medarbetare, är att vara nyfiken på sina medarbetare och lära känna dem och vad som är viktigt för dem – och ge dem feedback på deras arbetsinsats.

Ett bra utvecklingssamtal och sedan återkommande ”vitaminsamtal”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.