Kommunikation – 5 tips!

Den absolut viktigaste färdigheten som en chef ska ha är kommunikationsförmågan. Men det är svårt och det är hur lätt som helst att misslyckas.

Här är några tips att tänka på:

🌺 Var tydlig
När du kommunicerar med dina medarbetare, var tydlig och linda inte in det du vill säga så det blir förvirrande. Var specifik och fokusera på det viktigaste budskapet. Använd ett språk som är enkelt att förstå.

🌺 Var öppen för feedback
En bra ledare är prestigelös, lyhörd och öppen för feedback från sina medarbetare. Visa att du är villig att lyssna på deras synpunkter och åsikter utan att hamna i försvar. Då skapar du ett klimat där det är okej att ge feedback, utan att det känns hotande eller negativt.

🌺 Använd ”jag-budskap”
När du ger feedback, använd ”jag-budskap”. Var inte budbärare för andras åsikter. Försök hitta situationer som du själv upplevt och kan ge återkoppling på.

🌺 Ge mest positiv feedback
Positiv feedback är minst lika viktig som konstruktiv feedback, om inte viktigare. Om du ofta ger personen positiv feedback skapar du en trygghet, som gör det lättare att ta till sig konstruktiv feedback.

🌺 Var specifik
När du ger feedback – både positiv och negativ – så var specifik. Ta en situation – vad gjorde personen och vilka konsekvenser ledde beteendet till. En superbra feedbackmodell.

5 tips för bra kommunikation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.