Gammalt blir som nytt…

Något som jag reflekterat över den sista tiden är vilka ord vi använder för att beskriva saker. Senast igår fick jag kommentaren när jag var på morgonmöte i ett BNI-team, där jag talade om ”HR”. Deltagarna var från diverse yrken och kunskaper, men de flesta var inte inne i ”min sväng”. Då fick jag frågan ” Vad betyder HR-chef?” Vilken självklar fråga! Det är klart att alla inte kan förstå det, men om jag använt ordet personalchef hade de nog förstått.

Varför krånglar vi till det?

Detsamma tänkte jag på när jag för en tid sedan var på HRunconf i Stockholm. Bara personer inom HR-området eller intresse för frågorna. Mycket termer var det som – Performance management, Talent management, Employer branding osv. Är det egentligen så mycket nytt och inte nya ord på gamla termer?? Vi har väl alltid gjort arbetsprestationsbedömningar,  försökt attrahera och utveckla talanger (vilka de nu är…) och vara attraktiva arbetsgivare, för att locka till oss och behålla de bästa medarbetarna (och förhoppningsvis kunder). Men det låter som det är nya frågeställningar… De som skiljer nu från då är kanske dagens förutsättningar, som gör att vi måste se saker med ”nya glasögon”.

Det är naturligt att vi får in engelskan i språkbruket i den internationella värld vi lever i. Dock får vi passa oss för att vi får ”vanliga” frågor och uppgifter att verka mer svåra och komplexa än vad de är och tappa intresset från personer som inte rör sig i HR-världen. Eller kanske skrämma dem. Det vi vill är ju precis det motsatta.

Det här gäller förvisso alla yrken och skrån. Förmodligen gillar också många att slänga sig med termer för att känna sig speciella och duktiga.

Jag vill i alla fall bli påmind när jag slänger mig med för mycket termer som andra inte förstår. Jag är tacksam att de vågar fråga ”Vad betyder det?”, så jag inte tappar deras intresse och inte får fram det jag egentligen vill säga och prata om…

En kommentar på “Gammalt blir som nytt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.