Outlook som stresshanterare

För mig har det alltid varit självklart att få en struktur på mina uppgifter – och eftersom jag är begåvad med en ”teflon-hjärna” behöver jag något stödsystem och då har jag använt uppgifter i Outlook.

Fantastiskt bra! Där kan jag fylla på med allt som jag behöver komma ihåg och automaiskt bli påmind om.

Ett stort problem till stress är just bristen på struktur och hantera alla uppgifter som kommer in i en strid ström . Det framkommer jätte ofta när jag coachar. Nu finns det konsulter, som enbart arbetar med att skapa ett arbetssystem för mejl osv., så jag har aldrig funderat på att visa hur just jag gör.

MEN, när jag vid några få tillfällen har gjort det, har personerna kommit tillbaka mer eller mindre lyriska! Senast förra veckan träffade jag en kille som inte mådde bra och inte hade något system för sina uppgifter och var rädd att glömma bort det ena och det andra.

Jag visade honom mitt sätt att arbeta och när vi nästa gång träffades mådde han mycket bättre. När jag frågade vad är skillnaden som är skillnaden? svarade han – Outlook! Jag blev helt paff. Hade mitt tips betytt så mycket?! Tänk vad lite kan göra skillnad, så nu ska mer systematiskt tipsa om tänket när problemet dyker upp. Jag visste inte att jag var bra på det här 😉

2 kommentarer på “Outlook som stresshanterare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.