Tjäna pengar på en bra företagskultur

I morse var jag på en föreläsning som tog upp ämnet konflikter och konflikthantering på företagen. En ständigt aktuell fråga, för konflikter i olika grad hamnar vi i dagligen… Vi tycker olika mycket om konflikter – från de som skapar och triggar konflikter till dem som slår knut på sig själva för att undvika dem.

Väl hanterade konflikter är utvecklande och därför är det viktigt att skapa ett företagsklimat och kultur, där vi talar om hur vi agerar i situationer när vi inte kommer överens. Att hänvisa till ”sunt förnuft” är inte så klokt, eftersom vi har olika ”sunt förnuft”. Hade vi samma förnuft, hade vi förmodligen inte haft en konflikt….

Hur som helst vill jag slå ett slag för att i alla arbetsgrupper träna på att ge varandra feedback – positiv och negativ – på ett konstruktivt sätt. Det är inte bara ett ansvar för chefen utan allas! Alla har ett ansvar för att bidra till en positiv arbetsmiljö.

En miljö där öppna och/eller dolda konflikter finns, lägger otroligt mycket resurser på fel saker – inte på kunder och verksamheten. Förutom kostnader kring att  hantera konflikten som omplaceringar, sjukskrivningar, nyrekryteringar och ev. konsultkostnader, så ska vi inte underskatta minskad produktivitet och effektivitet. Mycket energi går ut till fel saker och då kan vi tala om miljontals kronor!

Så lägg tid på att skapa ett gott feedbackklimat på företagen och tjäna pengar!

2 kommentarer på “Tjäna pengar på en bra företagskultur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.