Viktigt för arbetstrivseln

Tydlig information, personlig kommunikation från cheferna och transparanta interna karriärvägar. Det är några saker som Sveriges mest uppskattade arbetsplatser har gemensamt, enligt personalnöjdhetsundersökningen Great place to work. Mer om undersökningen kan du läsa här>>>

Något som jag försöker leva efter är värdeordet ”Generositet”. Det är något som jag tycker fattas i alla möjliga sammanhang. I artikeln tas det upp att företagskultruen i Microsoft visar en öppenhet och ärligthet kring den interna rörligheten. Om du har sökt ett annat jobb internt, så talar du om det för din chef. Din chef är sedan övertygad om att han/hon kommer få en ny talang från någon annan del av företaget,. HÄRLIG inställning! De visar också att cheferna genuint måste ha en vilja att låta människor växa och inte tänka kortsiktigt på sina egna problem vid en ”lucka”.

Microsofts utmaning är den interna och externa pressen på medarbetarna att prestera likt många andra företag….

Även i min brasch som ledarskapskonsult är det inte alltid lätt med generositet. Förmodligen en personlig läggning. Jag har dock ett mycket bra exempel på när det går. Bl a arbetar jag och en kollega ofta med att ta fram nya koncept och idéer. Sedan kan vi använda materialet som vi vill. Ingen har patent på det. Det är fantastiskt skönt och skulle jag ha idéetorka kan jag fråga ”Har du något kring detta?” Och vips, så har jag en Power Point. Det är verkligen Generositet på hög nivå.

Kanske blir det mer av detta när nätverkande fungerar som bäst. ”Jag hjälper dig, så hjälper du mig vid annat tillfälle”. ”Hur och när vet vi inte nu, men det är OK.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.